September 9, 2012

Syawal

Assalamualaikum everyone. arghh, rase macam awkward gile nak update blog. entah berape bulan dah aku tinggalkan blog nie. tapi aku still nak wish jugak Selamat Hari Raya & Maaf Zahir Batin ye kepade sesiapa yang bace blog aku. masih sempat lagi wish sebab still lagi dalam bulan Syawal.

Mungkin cerita raya nie dah agak basi, tapi aku tetap nak stori jugak. hihi. tahun nie, dan juge tahun lepas-lepas aku memang beraye kat rumah aku sendiri. al-maklumlah aku masih lagi single, takde nak raye rumah mentua ke ape. hahaha. mungkin dua tahun lagi tetibe aku update entry beraye kat rumah mentua. #eh. dan aku memang takde kampung sebelah ayah atau mak sebab mak dengan ayah aku sebelah-sebelah kampung je. jadi agak sadis sebab aku tak merase nak rase suasane balik kampung. rumah opah sebelah mak aku pulak memang sebelah rumah aku je, jadi memang tiap-tiap tahun aku beraye kat rumah sendiri je. kadang-kadang aku terfikir jugak nak future husband orang jauh, sebab nak rase suasane balik kampung time hari raye. kihkihkih. #kelantan ke, terengganu ke.

Dan raye tahun nie jugak mula-mula aku sedih sebab adik beradik aku semua raye kat rumah mentua, sedih sangat tinggal sorang-sorang. semua benda aku kena buat sorang, cuci satu rumah dengan abah, pasang langsir baru, kemas rumah, penat tahu jadi anak bongsu nie. #nasib si anak bongsu. coincidence, pagi raye pertama abang aku balik ! yeay ! finally aku tak beraye sengsorang kat rumah. hihi. then, benda paling happy sekali, satu family aku tema grey for the first syawal, even dua-dua orang kakak aku takde kan.

Grey for the fisrt of Syawal :)



Second day :)
My lovely mom !




Cousin ;)

Abang botak. haha.



Awesome raya ;)
Family comes first.
OKBAI.












3 comments:

BeLLa said...

wahhh comel2 kahwin cepat2 nak makan nasi minyak haha

rOzirOx said...

hahaha, lagi 2 tahun ea. tak lama dah tu! kak bella, mkn nasi minyak sendiri la.. hihihi

Hidayah Maznan said...

ohh 2 taun lagi ye... xsabar nak tgk.. hehe.. btw, nmpak cantik di hari raya.