July 29, 2011

APE RM1300 ?

A-S-S-A-L-A-M

hari nie aku memang EMO. rase nak lempang orang laju-laju. tapi bukan lahh hari nie. memang dua tige hari nie aku EMO. aku rase menyampah sangat yg teramat sangat. tapi tak taw kat sape. sume orang kot. muahahaha. dasar tak gune je mulut aku nie. hurm. aku tah lahhh. tak taw nak cakap ape. susah nak keluar dari mulut aku tuk bercerite sampai aku jumpe orang yg sepatutnye aku bukak mulut. *keep it!

oke. kembali ke topik asal. ape kene mengene dengan RM1300?
hurm. petang tadi after kelas aku pergi klinik gigi swasta. (Mane lah aku nak cari klinik GIGI kerajaan kat KL nie). maklumlah gigi aku nie memang problem banyak. orang malas jage gigi lahh katekan. gigi ke-2 dari belakang aku memang dah rosak teruk. aku tengok macam dah kene gerit dengan tikus jer. muahahaha. aku tanye doktor. 

WH : doktor rase patut cabut or tampal je gigi saye nie?
DOC : cabut. sebab i tengok teruk sangat nie *malu giler aku rase.
WH : erm oke lahh doktor, tapi saye nak bius taw. *aku buat macam doktor tuh bodoh je, dia mesti lahh taw          nak bius ke hape kan. nervous punye pasal :)
DOC : tapi i rase gigi u nie boleh tahan lagi. kalau nak tampal pon oke. tapi u kene buat treatment every 2months. 
WH : ha? treatment? berape doktor kosnye? *muke aku memang nak nanges.
DOC : RM1300.
WH : errrr. tak pe lahh doktor. saye tak mampu lahh. mahal sangat tuh.

doktor pon suruh aku decide. betul ke nak cabut? tak syg gigi ker? ermmm. memang lahh aku sayang. tapi nak buat macam mane. tak mampu kot. banyak lagi bende aku boleh buat dengan RM1300 tuh. lagipun, kawan aku cakap, treatment tuh tak bagus pon. sebab nanti bile urat saraf kite dah dimati kan, kite punye gigi tuh tak kan rae hape-hape.lama-lama gigi tuh jadi hitam. so, aku pon decide lahh nak cabut gigi tuh. ALHAMDULILLAH, berjaya akhirnye. time kene cabut tuh tak rase hape-hape sebab dah kene bius. so nOw, aku tengah bersedia dengan kesakitan yg bakal aku hadapi. perggggghhhhhh !

perkara paling scary :(




ok. BAI :)

2 comments:

awanis said...

budak takot jumpe doktor gigi sedang mengomen : er~ ,mesti sakit kan =="

cik waniey hazwaniey said...

pergggggh.tengah menahan saket nie. rase nak nanges kuat2 je :(