October 23, 2012

❥ Pink October | Breast cancer awareness month ❥

Assalamulaikum.

Breast cancer awareness? sebut je breast cancer, mesti kaum lelaki buat dono je. asal breast je gegirl, salah lah tanggapan cenggitu. breast cancer zaman leni tak kenal jantina. tapi kalau tengok kasar macam tuh, perempuan paling ramai yang kena "killer disease" nie. huhu. and for the first time, hari tuh time aku praktikal kat satu hospital nie, ade kes breast cancer lelaki. takde lah terkejut sangat, tapi macam teruja nak ambil case study tentang dia. kesian sangat, he still young, & married. self-esteem dia sangat low, memang tak nak diganggu sangat. so, aku pon tak tahu macam mana dia boleh kena penyakit tuh, mungkin genetic, mungkin jugak radiation kat tempat kerja. tak sure.

Eh, tak nak stori tentang tuh sebenarnya. ha, ahad baru nie 21 Oct 2012, kolej aku ada anjurkan program sempena "Breast Cancer Awareness". Alhamdulillah program tuh berjalan dengan jayanya, thanks TESCO EXTRA Taman Midah sebab sama-sama jayakan event kami. Start form 8am-5pm, macam-macam aktiviti yg ada kat sana. pertandingan mewarna untuk kanak-kanak, lucky draw, health screening, breast exammination, CPR, mamogram and ape tah lagi. hiks, tak ingat *sebab lari balik.

aku memang tak ambik port event hari tuh, sebab tersangat malas. busy nak final kan, so aku mendiamkan diri je. just datang time event je. haha.

----------- ✿ ✿ -----------


Kanak-kanak ribena dengan bubles (。◕‿◕。)


Cardio Pulmonary Resuscitation by classmate.


Bestie ❤


Aii shuke gambar nie. lep lep sikit. hikhik. ❤♥


------------ ❀ ❀ ------------

Itu jew stori last week, even banyak sebenarnya yang aku nak
story. tapi tak mampu rasanya nak menaip. hikhik.
KBAI ☺


1 comment:

ajmalamin said...

lari awal? repot lah :D