October 26, 2011

: rasa macam melayang jiwa raga

Pernah tak korang hilang handphone? Satu-satu nya pulak handphone yang korang sayang pulak tuh kan. Haih, hari nie dah kali ke-2 aku rase ape yang korang rase. Memang sakit sangat-sangat. Tapi aku tak tahu lahh plak kan dengan orang yang tak rase ape-ape kan. Mungkin dorang ade banyak handphone kot. wee !

Pagi tadi, aku nak pegi Kl Sentral, macam biasa aku akan naik teksi ke Bandar Tasik Selatan. Tadi aku keluar dengan sorang roomate aku nie. Aku nie memang jenis tak lepas handphone dari tangan aku, walaupun ade ke takde mesej masuk or call. Aku tetap nak pegang handphone tuh jugak. Oke, nie memang habit buruk aku.

Nak dipendekan cerita, bila sampai Kl Sentral, aku nak call mak aku, cari punye cari handphone dalam beg, selongkar nak bagai lahh aku time tuhh. Aku tak jumpe handphone dalam beg. Argghhhh, aku memang dah gelabah ayam, mata dah start berair, hati gelisah nak rak, jiwa raga melayang-layang terkenangkan Xperia aku. Ya Allah, mana handphone aku (hati dah start berkata-kata, otak jenuh nak rewind time bila aku keluarkan handphone).

Nasib baik, aku ada lagi satu handphone, tuh pon roomate sayamm aku yang punye. Sangat sayamm dekat roomate aku tuh :) ape lagi, call terus nom handphone aku yang tertinggal dalam teksi tuh. Ya Allah, tak angkat pulak call dari aku. Berat nanang kali ! Aku berdoa sangat-sangat time tuh semoga aku boleh dapat balik handphone aku tuh, maklumlah tak mampu nak beli baru. Lagipun, sayang sangat-sangat kat simkad aku tuh. huhuhu.

Alhamdulillah, bila aku dah otw balik Perak, aku dapat panggilan dari nom aku tuh. Rupa-rupanya, uncle driver teksi tuh yang call.

Teksi : helo amoi, amoi punya handphone ka yang tinggal dalam teksi saya?

Aku : ya lohh uncle. itu saya punya handphone, uncle boleh tolong pulangkan tak.

Teksi : boleh, boleh. tapi sekarang saya sedang sibuk nie amoi, boleh hantar petang nanti tak.

Aku : boleh uncle boleh, tapi uncle hantar ituh handphone dekat rumah sewa saya, sebab saya otw balik Perak nie.

Teksi : boleh, u kasi alamat rumah sewa u dekat saya, nanti bila free saya hantar maa.

Aku : ok, nanti uncle bagi dekat kawan saya, terima kasih banyak-banyak taw uncle. haiyaa, banyak 
risau oo.

Teksi : ya laahhh siapa yang tak risaukan. ok lahh amoi, nanti apa-apa saya call u ok.

Aku : ok uncle :) terima kasih ! !

Ya Allah, betapa lega nya hati aku time tuhh, bersyukur sangat-sangat. Dah pukul berapa tah tadi, uncle tuh call lagi nak settle kan masalah aku. Dalam pukul 7pm kot, selamat sudah Xperia aku. ALHAMDULILLAH!


2 comments:

SakinaDeen ツ said...

Adoi. nyawa tu wei. macam mana boleh tinggal.

cik waniey hazwaniey said...

hurm. tah lahh. cuai doe. tapi dah dapat balik. Alhamdulillah :)